Archibald Biskupsstøð Black blev født 30.01.1956 i Klaksvig.
Archibald er autodidakt kunstner og har tegnet og malet, siden han var barn.
Han har haft syv særudstillinger på Færøerne og været med til flere forårsudstillinger og andre udstillinger med flere kunstnere.
Uden for Færøerne har han udstillet sine værker i Danmark, Norge og Sverige.
Archibald har undervist i tegning og maleri i Klaksvig aften- og billedskole siden 1994.
Archibald er bonde på Myrkjanoyra-gården. Denne gård har været i slægtens eje siden Nolsoyar Páll (færøsk nationalhelt) fæstede gården i 1806.
Archibald er uddannet bygningssnedker og har, sammen med en ven, bygget en færøsk båd. Dette var mest for egen fornøjelses skyld, men også fordi hans oldefar var en kendt bådebygger. I dag underviser Archibald på Klaksvig Tekniske Skole.
Musik er Archibalds store interesse. I 70´erne spillede han bas i rockbandet Straight Ahead. Hans yndlingsgrupper og –solister er: The Beatles, Jethro Tull, Poul Rodgers og Peter Gabriel. I 2004 havde Archibald held til at tilbringe tre dage sammen med Ken Hensley fra Uriah Heep – et af de store teenageidoler. Det var både inspirerende og tankevækkende. I 2005 var Archibald igen heldig og kunne tilbringe tid sammen med og tale med Ian Anderson fra Jethro Tull – fortsat en af de støre idoler. Også det satte tanker i gang.
Archibalds forbilleder inden for basguitaren var Paul McCartney og Andy Frazer.
For nylig kunne man i et musikblad læse, at også Andy Frazer havde Paul McCartney som forbillede!
I øvrigt interesserer Archibald sig for ture i fjeldene- mest i de områder, der hører til hans gård.
Motiverne til Archibalds billeder har varieret fra portrætter til det skiftende lysspil i naturen. Nu er det mest lysets mangfoldighed af udtryk i naturen omkring hans fjeldhytte, ”Drømme-engkabbelejen”, Dreymsóljan på færøsk, den hytte, han byggede i 2005. Særlig udfordrende finder han det skiftende lys og tågens uendelige variationer.
Der finder sjælen fred, der er rum for sjælen at flyve i!
Et godt måltid i hytten efter en lang tur sammen med gode venner- det er livet!